Loading... (0%)

PREHRANA

Spoštovani!

Kot vodja prehrane Lambrechtovega doma se trudim skupaj s sodelavci, stanovalcem pripravljati zdravo, varno in uravnoteženo prehrano. Stanovalcem dnevno nudimo 4-5 obrokov. V prehrani so zajeta raznovrstna živila, ki zadovoljijo energijske in pa tudi organoleptične potrebe ljudi. Živila, ki jih pripravljamo, dobivamo od najrazličnejših dobaviteljev. Tako se trudimo, da vključimo v proces kar se da največ lokalnih pridelovalcev hrane. Tukaj predvsem mislim na mlečne izdelke, zelenjavo, občasno pa tudi meso in ostale mesne izdelke. Pri sestavi jedilnika upoštevamo želje tako zaposlenih, kot želje stanovalcev.

V domu pripravljamo več vrst hrane, od navadne oziroma klasične, potem hrana za sladkorne in žolčne bolnike, ne smemo pa pozabiti tudi na pasirano in sondno prehrano za stanovalce, ki so šibkejšega zdravja. Pripravljamo pa tudi hrano za zaposlene, ki imajo na voljo hladno, toplo malico in pa sadje. Na voljo pa so tudi tople malice za zunanje odjemalce.

Še naprej se bomo trudili pripravljati okusno in raznovrstno hrano, ter uvesti še kakšno noviteto in držati korak s časom.

Vodja službe prehrane:

JANEZ ZALOŽNIK, tehnik kuharstva