Kuharije z Evo in Tamaro

Smo v obdobju, ko imamo manj stika s soncem, svežo hrano z vitamini ter posledično več tveganja za naš obrambni sistem. Zato je pomembno, da ga okrepimo. Danes smo kuharije s Tamaro in Evo pričeli s pripravo kremne česnove juhe in popečenimi zeliščnimi kruhki.
Česen znižuje povišan krvni tlak, saj kot diuretik spodbuja izločanje urina in širi krvne žile. Visok holesterol pa znižuje približno tako uspešno kot zdravila na recept. Že polovica česnovega stroka na dan lahko zniža visok holesterol za 9%. Glede holesterola strokovnjaki domnevajo, da je ob uživanju česna zavrto njegovo nastajanje v telesu, hkrati pa naj bi bilo pospešeno tudi njegovo izločanje z žolčem. Česen zavira nastajanje krvnih strdkov in povečuje hitrost, s katero se le-ti razkrajajo. Ker česen pripomore k redčenju krvi, lahko prepreči težave s krvnim obtokom, kap, bolezni srca in trombozo.

Za zdravo sladico pa smo si privoščili zelenjavni smoothie z ingverjem za krepitev imunskega sistema. Zaužili smo ogromno vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki so okrepili naš organizem. S tem, ko smo zaužili ingver, smo poskrbeli, da bo v našem telesu manj vnetij, da bomo lažje prebavljali in da bo naše telo lažje izločalo toksine. Ingver je poleg tega naravno protibolečinsko sredstvo. Pomaga tudi, če vas muči artritis.