MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE

 

Zelo smo počaščeni, da smemo soustvarjati srčno medgeneracijsko zgodbo.

[visually-impaired-controls-enable]
[visually-impaired-controls-enable]

[visually-impaired-controls-enable]

BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDI

Blagoslov velikonočnih jedi, smo opravili tudi v našem domu.

BARVANJE PIRHOV

Takoj po  zajtrku smo se zbrali z namenom, da “olepšamo” naše pirhe in tako poskrbimo, da bo prav vsak naš stanovalec prejel po en pirh ob velikonočni jedi.
Imeli smo se čudovito, testirali pa smo kar tri različne načine barvanja pirhov. Tako kot vsako leto, se je kot najboljši način zopet pokazal barvanja le teh s čebulnimi olupki  in “štunfki”.

MATERINSKI DAN

Ob materinskem dnevu, smo tudi mi razdelili, tele luštkane čokoladice s posvetilom…
En čudovit dan želimo vsem mamicam..,in seveda tudi

vsem ostalim.

ROKAVČKI POMAGAVČKI ZA POMOČ OSEBAM Z DEMENCO

Kar 61 Rokavčkov Pomagavčkov  so napletle Vite, Spominčice iz Društva upokojencev Slovenske Konjice in druge pridne pletilje.
Pisani Rokavčki Pomagavčki  bodo lajšali vsakodnevne težave in omogačali višjo kakovost življenja varovancem Varstveno delovnega centra Čebelice in stanovalcem Lambrechtovega doma v Slovenskih Konjicah, ki se soočajo z demenco.
Dokazano je namreč, da Rokavčki Pomagavčki pri osebah z demenco zmanjšujejo stres, stimulirajo določene dražljaje in impulze, izboljšujejo zaznavanje in jih sproščajo.

DAN MUČENIKOV

Utrinki 6. zaporednega turnirja v kvartopiraki igri ŠNOPS ob DNEVU MUČENIKOV. Iskrene čestitke 1. Franc Marinšek, 2. Ivan Pogorevc, 3. Anton Rančnik

DAN ŽENA

Danes je bilo v naši hiši zelo veselo in čarobno
Predstavniki občine Slovenske Konjice, Zreče ter Vitanja, v sodelovanju z RK Slov.Konjice, so tudi v letošnjem letu poskrbeli za nasmehe na obrazih naših stanovalk ter zaposlenih ob dnevu žena  Iskrena hvala iz srca še enkrat, te rdeče vrtnice bodo v naših srcih cvetele še dolgo časa.

BIRMAN SHRESTA

Gong, tibetanske posode, vibracije zvoka, dihanje, misli o življenju, meditacija.. . Vse to in še več, nam je predstavil g. Birman. Hvaležni smo za to izkušnjo.

PUSTOVANJE

LETOS SMO V DOMU PUSTOVALI, IN SE MASTILI S SLASTNIMI KROFI IZ DOMSKE KUHINJE. “ŽABE SVADBO SO IMELE REGA REGA REGA KVAK”.